Hřích

Hřích

Anotace: ...

Podoben nezmaru,
jen v papírech starých stránek,
od věčnosti až k nesmíru,
naše těla, jen duše schránek.

Podoben obrazům v zrcadlech,
při svíčkách v opojení múz,
na křídlech motýlích, na jejich tykadlech,
podoben volům co táhnou svůj vůz.

Nikdy nespatřen,
ale vždy na očích,
nikdy nevyslyšen,
ale vždy na rtech.

Krokem co krokem svět,
v závěsu svých mnoha Já,
bez růže co nevyšla v květ,
jen hřích a v ně já sám…

…a náš, náš nikdy nevyslyšený hřích…
Autor Láďa, 14.02.2010
Přečteno 261x
Tipy 8
Poslední tipující: ziriant, Bíša, Květka Š., mamina
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice silné verše...

15.02.2010 15:42:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí