Černá a bílá

Černá a bílá

Anotace: :-)

Na klapkách klavíru prsty se míhaly,
Hrály mi do duše, sonáty zpívaly,
v uších mi zněl Mozart, Beethoven, Grieg,
za okny snášel se bělavý sníh.

Spadával po vločkách na kalnou zem,
Tam kde se opilost měnívá v sen,
Tam, kde si sami šlapeme po štěstí,
Tak kde je pod maskou pohárek neřestí.

Pohárek neřestí vypijme do dna,
Ať nás pak zahalí vášeň i touha,
Dva malé hříchy, vedoucí ke štěstí,
Dva malé hříchy, které bůh odpustí.

V souznění klavírní klapky se míhají,
Hrají mi do duše, tichounce zpívají,
V ozvěnách zní Mozart, Beethoven, Grieg,
Za okny snáší se bělavý sníh.


Z očí stéká mi štěstí kapka,
v životě naděje je příliš vratká..
Autor joaneee, 15.02.2010
Přečteno 319x
Tipy 15
Poslední tipující: Gabrielle, Elisha, Taog, Zorenka Ježková, Karmínka, ilona, Egretta, honnnzik, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné obraty, celkově hodnotná a rytmická báseň.

29.08.2010 14:47:00 | Elisha

Básnika se mi moc líbila.

15.02.2010 22:53:00 | carodejka

a já moc děkuji :-)

15.02.2010 18:23:00 | joaneee

Moc pěkné:-)

15.02.2010 18:13:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí