Kniha života

Kniha života

Anotace: Odpověď carodejce na báseň Kniha.

Přečet jsem si knihu,
co nám nese život.
Něco je nám k smíchu,
jinak vážně není.

Skouk jsem pár filmů,
že není jeden svět.
V životě máš možností,
které neužiješ hned.

Lidi se svými příběhy
prochází kolem nás.
Já jsem jeden z nich,
z mnoha různých ras.

Život jde cestou dál,
než my můžem spatřit.
Jiný se navždy vzdal,
další letí kosmem sem.

Umělý se stále vyvíjí
možná v horkou zbraň,
viry často mutují,
bože nás opět chraň!

Dočetl jsi svou sci-fi,
blízkou budoucností.
Chraňme své sousedy,
všichni jsme tu hosty.

Biliony životů na Zemi
biliony parseků opodál.
Krásný sen zdál se mi,
Jak jsem tělem cestoval.

Připadal si jako Guliver,
Zavazadlo od Pratchetta.
Život vážně není fér,
ale i odklízecí četa.

Aby cyklus se zas otáčel,
musí se najít nové oběti.
Jak Sisyfos zpět se vláčel,
další vlak už je na trati.
Autor jehlaspichlas, 15.02.2010
Přečteno 313x
Tipy 14
Poslední tipující: jedam, labuť, jaroslava anna, Psavec, carodejka, kikis, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná myšlenka! Tip

15.02.2010 23:32:00 | jaroslava anna

jehlasíchlas...
Já usedlá jsem dívka z dědiny
čtu uklízím miluji kraviny
někdy se moje čelo ale svraští
nuž až se setkáme tak to s Tebou praští...hihihi

15.02.2010 22:02:00 | carodejka

No super...

15.02.2010 21:49:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí