Diridon don diri don

Diridon don diri don

Anotace: ....starobylá

Nad hřbety lososů
proudných vod stříbernatý rej
kol kotníků kolotání
při přechodu splavu
zpřítomělého přítmím minulého dne
kráčející zavrávorá
kdykoli shlédne vzpříma
podél bystřiny v lužné lučině
zasnoubená víla
čekajíc na milence
po kapkách rosy
tančí naboso
Diridon don diri don
zurčí tu.

V Jitřence žena z dívky Večernice
ustele stvoly trav posnídá s milým
omyje pak údy v nahé řece
v záhumenku peřeje
kamkudy navrátí se zemdlena domů
podsplavím dolů do proudu
jiskrným chvostem
svatojánských mušek
po bok dodoutnalého Měsíce.

A člověk kterýsi prostoupil tam,
kde stáčí se v mlhách Severn do hor
vřesy se rozčeří přímořskou brízou
a dívčí lýtka na návesních nivách
roztančí okolo půldne do zvonů
obloha čirá nad čelenkami z kvítí
opěšalý pocestný v zástudánčí pod vsí
notuje vílám co za dne sní tu
Diridon don diri don
Diridon don diri don
Autor Taog, 15.02.2010
Přečteno 377x
Tipy 20
Poslední tipující: divoska_jaja, Sima, WAYWARD, zelená víla, ziriant, Dota Slunská, labuť, Mbonita, Tacca, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prostě nádhera ST!

18.02.2010 13:09:00 | Acham

Překrásný výlet do Walesu, atmosféra a emoce v ní působí opravdově a hluboce. Asi to tam máš rád. :)

16.02.2010 08:58:00 | Dota Slunská

Lehoučce zvoní mi do duše, něhou a vzpomínkami... díky...

16.02.2010 07:42:00 | labuť

mám ráda nádech starobylosti ..jsem romantička:-)

ST

16.02.2010 07:39:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí