KRAKONOŠOVO POŽEHNÁNÍ

KRAKONOŠOVO POŽEHNÁNÍ

Anotace: O jednom narození v městečku Vrchlabí

Snad pro krásu
podzimu
snad pro jeho
listy zlaté
rozhodlo narodit se
pod ochranu hor
a Krakonoše
děvčátko rozesmáté

Sýkorka povídavá
Vládci hor
tu zprávu dala
Tak po větru do údolí
Poslal děvčátku
Krakonoš své požehnání

Buď jako hory
co údolí Tvé chrání
měj jejich odolnost
nepřístupnost
chlad
bouřím nauč sevzdorovat

Pohled Tvůj
jak hory
ať sahá k obzorům
Dívej se srdcem svým
Nesázej
jen na rozum

Síla i krása
květin hor
v duši Tvé ať místo mají
a s něžností mechovou
slova Tvá hladí

Buď Sluncem
pod kterým ledy tají
Měj v sobě
lásku
co Lásku chrání

Vítr požehnání vyřídil
Po tváři děvčátko
jemně pohladil
ještě se usmívalo
Když vítr do hor
odlétal
sladce už usínalo
Autor Ryta, 16.02.2010
Přečteno 280x
Tipy 13
Poslední tipující: TetaKazi, Mbonita, Květka Š., Psavec, susana načeva, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé, to bylo příjemné pohlazení...
ST - a zdravím ode Dvora ;-)

16.02.2010 23:16:00 | TetaKazi

Něžná a krásná jako hořec, co zdobí louky. Žil jsem mnoho roků poblíž Vrchlabí (Lánov, Dolní Lánov) a stále se rád vracím.

16.02.2010 18:15:00 | Psavec

Zahřála jsi mě touto básničkou u srdíčka.Děkuji:-).Děti jsou kouzelná stvoření:-).

16.02.2010 14:51:00 | CULIKATÁ

Labuť děkuji,Tvůj názor potěšil.Jsem naprostý začátečník tak mě těší...

16.02.2010 14:41:00 | Ryta

Něžná, jako pohádka...

16.02.2010 14:31:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí