Sedmikráska

Sedmikráska

Anotace: Krátká básnička o marnivosti (ať už u sedmikrásek, nebo u dívek)

Byly jsme tři sedmikrásky,
co měly celý svět,
tak proč musela jedna
vždy druhé závidět?

Proč sedmikráska malá
chce květ jak růže mít
a jak jen může kvůli květu
ostaní odstrčit?

A i když ta malá sedmikráska
časem přijde zpět,
tak po čase zas jiná začne
na ostatní dorážet.

Proč jen tyto sedmikrásky,
co tolik krásné jsou,
ženou se vždy za tím,
co mít nemohou?

A tak ty malé sedmikrásky,
co mají celý svět ,
nevidí nic kolem sebe
až na svůj malý květ.
Autor Sharivari, 16.02.2010
Přečteno 412x
Tipy 17
Poslední tipující: 4LJFilip, Samantha Graham, carodejka, betmen71, zelená víla, Psavec, LeeF, JohnyD., CULIKATÁ, Sýkorka07, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na epice.

18.05.2010 10:55:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí