Člověk nepotřebuje pomoc

Člověk nepotřebuje pomoc

Anotace: (Kupodivu čistá filozofie)

Víš, to není pro nic za nic, jen prázdná sláma
Hlouposti v Rubikově kostce, co se nedá složit
Ani ty a ani já se nemůžeme složit v jednu barvu
Tak. Ty jsi duha a já třeba bezduží, sním sen…
Jen jsem, jen stín mezi těmi dvěma

Řekla:
Celý život mě prolínají blázni s básněma
(Je to lepší, než se prolínat k absolutní nahotě)
Řekl:
Myješ nádobí, kurvo?
A ona se usmála, šťastně a chápavě, kdy ji udeřil
Takhle je to dynamičtější
Jsou šťastni

Já stojím na druhé straně úsečky, na druhé straně zeměkule
Mám den a on má noc a zase naopak a naopak…a tak dál

Řekla:
A bolí mě hlava, nechlastej to pivo, budu čarovat
Řekl:
To bude v prdeli, oba potřebujem ženskou
(jako kdyby o mně věděl)
Vlaďka po mně jede furt a dvě ženský?
Přes jednoduchost se dostaneš pak k čemu a ke všemu
Chápeš to?

Nechápu, ale jsem, sním svůj sen

Řekla:
Nepotřebuješ rozebírat jeho problém, víš to
Víš to po první větě, snad ani ne
Stačí jen pohled do očí a tam je vše
Řekl:
To je všechno hrozně jednoduchý
(Co a o čem, kdy a jak a proč?)
O tom, že člověk nepotřebuje pomoc
Přece každý dostává informace a nemusí tam jít
Přes sedm vrchů, k stejnému cíli, pičovole


A tak jsem pičovůl, jsem blázen, jsem stín
K stejnému cíli přes vrchy
Bez naléhavosti a bez kouzel
Jen několik mých draků poletuje kde se dá
Co bych je uvazoval na špagát?
Na druhé straně zeměkule
Na druhé straně úsečky
Na kvadrát
Autor Petr Miroslav, 18.02.2010
Přečteno 434x
Tipy 9
Poslední tipující: Unyle Pěl, Lota, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je to jako dvě rovnoběžky, ač jedou spolu, přece každý po svém...

25.03.2010 09:47:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí