Neslučitelné sloučeniny

Neslučitelné sloučeniny

Anotace: že by trochu od všeho...

Vezměte k sobě váhy,
ano, možná přesně ty,
ty od slepé spravedlnosti,
a na ně naneste či raději položte:

Snad špetku ryzého to zlata,
které lásku dnes předstírá,
do toho vložte lžičku olova,
pro těžkou depresi podzimních rán,
a pak trochu obyčejných slz,
pro tu útěchu, která nás minula.

A pak, pak na druhé rameno,
nechť dopadne největší kus platiny,
za přátelství známých osob,
a k tomu snad jen gram plutonia,
pro tu bolest, kdy přátele ztrácíme,
a přitom jejich lásky na nás pokukují,
očkem na nás pomrkávají.

Nechme to na ramenou,
ať každý rozhodne sám za sebe…
Autor Láďa, 20.02.2010
Přečteno 372x
Tipy 9
Poslední tipující: labuť, Bíša, Květka Š., ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poetická alchymie přesně pro mé smysly :)

20.02.2010 19:01:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí