Pro moji dušičku

Pro moji dušičku

Anotace: Dnes už vím, že tahle báseň byla chyba. Vlastně ne - ta báseň chyba nebyla. Chybou byla osoba, které jsem ji věnovala. (Báseň Zlomená křídla)

Jedna duše, mně blízká, je zmatená,
neví, co dělat, v myšlenkách ztracená.
Utápí se ve slovech, ve větách, v souvětích,
doufá, že od jmen, příběhů odletí…
Chtěla by utéct, ani neví kam,
chtěla by někam, kde není lež ani klam.
Sebrali jí naději, rozebrali duši,
když jí opakovali, jak je hezká a že jí to sluší.
Myslí si, že je naivní holka malá,
nedivím se – tolikrát se zklamala.
Teď bojí se krok udělat,
aby nespadla,
když naučila se znovu stát.
Ale já jí budu věřit, nějakou dobu ji znám,
vím, že bude bojovat, že zvládne další šrám.
Vím, že sny si splní, bojovnice do posledního dechu,
Vím, že jednou oddá se slastnému vzdechu…
Neboj se, moje malá dušičko,
vždycky máš kam jít, stačí jen maličko.
Jen nasedneš a pojedeš tu trasu známou,
čekám tam pokaždé, když ti křídla zlámou…
Autor Prinzeschen, 22.02.2010
Přečteno 227x
Tipy 2
Poslední tipující: pamp_elka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo - v mým životě je ta osoba jedna velká a zbytečná chyba.

23.02.2010 17:04:00 | Prinzeschen

osoba chybou?

23.02.2010 08:50:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí