PŘIROZENOST

PŘIROZENOST

Anotace: Doufám, že se v tom nikdo z vás nepozná...

Nandej si masku na karneval,
nech ji i na setkání s přáteli,
zbytečná práce ji sundávat,
oni to stejně nepoznají.

Vytvoř z úst oblouk dlouhý aspoň 5 centimetrů
ano, myslím tím úsměv
a obdař jím všechny ty karikatury tobě rovné,
neptej se, proč oni ti věnují jen pouhý škleb,
to se ti zdá

Souseda nesnášíš, však nic mu neříkej,
zdvořile s ním promluv
a buď škrobenější
než tvá nová nudná šedá košile.
Souseda nesnášíš,
tak si s ním potykej
a doma řekni manželce, jakej je vůl.

Chceš sesadit šéfa,
toho obtloustlýho starýho ochlastu?
No tak se trochu starej!
Máš přeci nový foťák – co nový – dokonce nejnovější typ,
tak udělej pár pěkných obrázků,
generálního jistě potěší,
však ne víc než tebe místo šéfa.

A večer nechoď domů,
tvá žena bude zase unavená
a ty chceš přeci oslavovat
víš, že s tím pomůže stará známá
vždyť její muž je stále v cizině
a ona se cítí moc sama.
Tak ji utěš.

Až ráno vstaneš, nezapomeň si nandat masku,
aby tě lidé vůbec poznali.
Autor Odváté zrnko popela, 11.12.2005
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Svět je pokrytecký, ale zajímalo by mě, jestli potom můžeš být potěšena chválou těchto veršů, jelikož je dost možný, že je to taky jen maska.
Ne, vážně - tahle mne opravdu oslovila.

06.05.2006 13:51:00 | CorrimsonTom

Bez masky ani ránu.

11.12.2005 23:55:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí