Proudy života

Proudy života

Anotace: špatný den, nebo možná život?...nečekejte, žijte! (aneb nezařaditelná, nerýmovaná záležitost jednoho večera)

Slunce pohaslo namísto rozednění, obloha potemněla a nebe zaplakalo nad děvčátkem ztraceným.

Nepřišel svěží vítr, neodnesl mraky do daleka, neodvál smutek z tváře dívky nerozhodné.

Země ztěžkla, hlína nasákla slzami a každý krok uprostřed tohoto dne vážil tíhu tisíce mil, cesta zmizela před očima ženy tápající.

Déšť rozvodnil potoky a říčky a proudy vody tmavé a kalné valily se z kopců a zalévaly údolí i roviny, sápajíc se na křižovatku, na které stojí ustaraná paní, chvějící se.

A voda studená a ostrá jako stovky břitev bubnuje do těla, co se zmítá v marném odporu a unáší jej bezvládně do neznáma. Před soumrakem osvětlí paprsek světla rozezlený výraz na tváři stařeny, topící se.

Postava mizí v proudu a víření, na krajinu snáší se černočerná tma.

Potopa ustává a začíná nový den.
Autor Reason, 24.02.2010
Přečteno 242x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí