Být nebo mít

Být nebo mít

Anotace: ...

Za závorami bytí se perou zachráněné duše o přežití,

Mít nebo Být? Být nebo mít? Co vlastně chtějí?

Ve vitrínách se krčí umělecké artefakty a čekají,

čekají na to, až všimnou si jich dějiny a oči nějaké, oči hluboké,

co nechtějí jen mít, co nechtějí jen brát,

pojďme sdílet, pojďme růst a přijmout hloupé náhody,

za mozkovými branami odbočit správným směrem,

jak krev co je silná a jak blány potoka proudí odhodlaně, i když neví,

že teče, že putuje jen marností, že tančí s lidskou věčností,

že není na to sama, že má živiny a že srdce musí mít lásku,

že žena má mít muže a muž ženu, ale připustit i případy jiné,

co je vlastně zákon a jeho smyslová zakončení pravdy,

jenže my jen někteří prosíme, klečíme, toužíme a doufáme,

že ten smysl někdy možná dostihneme.
Autor Martin Kredba, 24.02.2010
Přečteno 251x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Dota Slunská
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ono prošení, klečení, toužení a (někdy) doufání je naše prokletí ..:)

04.03.2010 10:34:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí