Moskvo

Moskvo

Anotace: Zase jedna Puškinovská (možná i trocha z Dostojevského nebo Tolstého)

Moskvo,
ty jizvo v srdci tulákově,
palčivý stesku po domově,
Proč tíhnu k tobě ve svém rově?!

Moskvo,
kdybys však znala jiskru v oku
-proud zlata ještě v horním toku-
vzala bys život svému soku.

Moskvo,
předčí tě, přísahati mohu
jen tento odkaz polobohů -
dvě oči v empírovém slohu.

Moskvo,
snad vykoupíš mě svými běsy,
které jen smutně hlavu svěsí,
neb klenot skrytý nevyděsí.

Moskvo,
z prachu tvých krčem zázrak vzkřísím.
Možná že na truc nevěřícím -
pro radost uzarděným lícím.

Moskvo,
zaštiť mě prosím smělým přáním,
přízní všech mocných, odevzdáním.
Sama ten poklad neuchráním.
Autor kaňka ouškovaná, 25.02.2010
Přečteno 270x
Tipy 13
Poslední tipující: Špáďa, zenge, ludmil, ilona, Bíša, enigman, CULIKATÁ, divoska_jaja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má poklona! Smekám.

04.04.2010 22:32:00 | Špáďa

kdo byl v matičce Rusi ví...

26.02.2010 11:22:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí