Jsem i nejsem

Jsem i nejsem

Anotace: Taková jsem já...Prostě rozporuplná :)

Jsem srdce, které chce velké břemena nést,
Jsem dívka, která chce prince svést.
Nejsem však jednou z lesních vil,
Nejsem ten, kdo za svým snem šlape i několik mil.

Jsem kopretina, která na louce žije svůj sen,
Jsem vánek, který si s listím hraje jen.
Nejsem mučedník, který bojuje o život,
Nejsem dřevo, ze kterého bude postavený pevný plot.

Jsem anděl bez křídel, který by létat moc chtěl,
Jsem duše, která už vystřídala mnoho těl.
Nejsem lhář, který lže jen sám sobě,
Nejsem tvůj stín a neztrácím se v tvé osobě.

Jsem sluneční zář, když štěstím svítím,
Jsem tulák a tak nikde nebydlím.
Nejsem femme fatale, která svůj osud vyhrála,
Nejsem ta co dává, jen by brala.

Jsem symfonie, bez jediné noty,
Jsem zloděj, který ztratil všechny hodnoty.
Nejsem vrah, který své srdce v krvi močí,
Nejsem ani kůň, který nezná slovo kočí.

Jsem malá dřevěná loutka bez herce,
Jsem podobná hříšné, bezvýznamné děvce.
Nejsem trní, které tě bodá do prsou,
Nejsem žena, jen vyděšená dívka s hrůzou.

Jsem vlak, který jede pryč do dálky,
Jsem lenoch, který zbožňuje zahálky.
Nejsem strom, který má v zemi pevné kořeny,
Nejsem nic, jen stín půvabné ženy.

Jsem tsunami, které zabíjí,
Jsem slza, která člověka ubíjí.
Nejsem holčička, které se jen sny zdají,
Nejsem věštkyně, které se všichni na osud ptají.

Jsem otrok, co se snaží utéct z pout,
Jsem námořník, který chce stále na moři plout.
Nejsem sebevrah s černým frakem,
Nejsem ta, která rozbíjí své srdce tajemným prakem.

Jsem ta, co chce navždy žít,
Jsem ta, co se chce se vším bít.
Nejsem válečník, ale bojovat chci dál,
Nejsem ta, co touží, vím, že zemřu stejně jako král.

Jsem měsíční květ, který nikdy nezvadne,
Jsem Salome, které muž do rukou upadne.
Nejsem hrůza noci, ale odraz hvězdy,
Nejsem bludička, jsem ta, co pomáhá hledat cesty.

Jsem kladná i záporná, jsem vše, čím chci být,
Jsem i vlkem, který chce na měsíc výt.
Nejsem tím, kým nechci se stát,
Nejsem panenka, se kterou si můžete hrát...
Autor Rezka Štrochová, 26.02.2010
Přečteno 487x
Tipy 3
Poslední tipující: Solitude
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí