odraz vědomí

odraz vědomí

Anotace: na popis si netroufnu, proto zajímá mě názor vás všech

Jen mohl snad pochopit tento čin,
jenž zavzdal myšlence tiché zkázy.

Zamčené brány k vysněným snům,
nedosažitelná paleta krás,
nechuť podléhat sladkým slovům,
v hlavě znějící jeho hlas.

Tlukoucí ticho tišící výkřiky ze tmy,
posuzujíc pomíjivost všech smyšlených plánů,
na útěku obklopujíc se zdmi,
nenávist k dcerám všech králů.

V pavučinách myšlenek
nalézá smysl svého bytí.

Odpověď v bublině,
jež nikdy nepovstane hlukem dál
a klíč litující gumový ráj,
odmítá hadovitě rozpřáhlé nože
a nutkavé pocity bezmoci.
Nikdy nepřizná mrakodrapy spodních slov
deroucích se skrz kouř.

Zdánlivý pocit štěstí obhajující bezmoc,
prázdná skříň,
co dodává alespoň minimální střípek naděje
a krmí skryté touhy.
Stín marně křičící o pomoc
až k dálkám živé duhy.
Cesta alejí žlutě zlomená v půli,
myslí pochopen dřívější záměr k čí vůli,
vodou studenou k slepému absolutnu.



Živoucí v symbolikách jinotajů.
Autor l'âme, 26.02.2010
Přečteno 297x
Tipy 3
Poslední tipující: Vee-Vee, JohnyD., ewon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě to přijde na ten věk hustý, ale spíš mi to přijde prostě hustý
je to zhruba to co, bych čekal u autorky kikis
(PS: jinak to moc nemusim, protože u toho moc přemejšlim a stejně to nikam nevede)

28.02.2010 20:06:00 | ewon

poslední sloka zaujala.

27.02.2010 16:27:00 | graciózní gracióz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí