Já -> Ty

Já -> Ty

Je mi líto
Že tě ubíjím
svou přítomností
I když jsi se mnou rád...

Nedokážu být jiná
Jakou bys mě chtěl...
Jakou bys mě chtěl?

Nechci a nebudu.

Jsem to jen já
Sobecký mozek
Spleť sobeckých genů
a sobeckých myšlenek.

Jsem egoista
Já obrácené dovnitř
Opačným směrem
Než vidí okolí...

Řeknu Ti o sobě vše
A stejně mě nepoznáš
Věřím si ...
Věříš mi?

Nevím, co bude dál.
Ale možná na čas
umlčím
Proud krve
Svého sobeckého


(Nevěř mi)
Autor Helena Buchtová, 26.02.2010
Přečteno 349x
Tipy 19
Poslední tipující: kasparoza, Judita, Koskenkorva, susana načeva, Oťas, 6thSun, ilona, B.a.r.b.a.r, PIPSQUEAK, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V každém z nás je maličký sobeček a ty jsi to vystihla ... děkuji

22.07.2011 12:10:00 | kasparoza

Dávám tip na víc za to, že jsi to zařadilo k básním "O lidech" a ne "O lásce"

27.02.2010 16:48:00 | 6thSun

Děkuju! :-* snažím se no...

27.02.2010 13:41:00 | Helena Buchtová

Upřímná, hluboká a krásná báseň...*:)

27.02.2010 09:17:00 | PIPSQUEAK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí