A jejich jménem budiž Prokletí

A jejich jménem budiž Prokletí

Anotace: Můj věk není mým věkem. Nechci lhát, ale také nechci, abyste mě podle něj posuzovali.

Sbírka: Pro téměř stejně hnusné tělo

Ač chtěl bys bolet, bolest nepřichází
Před pouští a mořem to tvoje pitomé ptaní
Tak dávno, ten čas tisíckrát znaných frází –
Sladké ovoce není a nikdy nebylo, jsme potrestaní

Bez libry v kapse na špinavém kavalci
Ta špína nás očistila od doby vtíravého rána
Ubožejší než všichni malomocní žebráci
Nadutí městem jsme neuctívali pána

A chtěl bys bolest, jedinou připomínku života
Neviděl jsem tě od dob šibala Londýna, ale
Viděl jsem milence, bytí to podivného pilota –
Takhle, můj nenávistný, skvostný Bože, ti dávám vale.
Autor graciózní gracióz, 27.02.2010
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí