Básničky pre detičky

Básničky pre detičky

Anotace: ...aj pre dospelých

TAKTO SA TO RÝMUJE
Keď počujem slovo komár,
rýmujem hneď na to somár.
Hodí sa na to aj homár,
alebo aj meno Omar.

Ulov Omar homára,
nalož ho na somára.
Prilož ešte zopár dosák,
nech si komár zlomí sosák.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
O RYBKÁCH
Pokúsim sa celkom tíško,
tak ako to vie len Miško,
potichúčky z chladničky,
vybrať malé rybičky.

Hodím ich do akvária.
Zrazu skríknem:,,Mama mia“!
Sú nejaké znudené.
Pretože sú údené.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ČIERNA DIERA
Vnoci sa mi sníval sen,
že už všetko dobre viem,
na všetko hneď odpoviem,
že všetkému rozumiem.

No a ráno milé deti,
celkom inde slnko svieti.
Áno ráno,veru,veru.
V hlave mám len čiernu dieru.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RÝMOVAČKA
Včera padla hviezda asi,
mojej mame madzi vlasy.
V poli dozrievajú klasy.
Vietor svoju pieseň hrá si.
Na rádiu znížim basy.
Moja sestra dá si riasy.
Na didžinu uteká si.
Zajtra kúpim dve klobásy.
ASY? ASI!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
O CESTOVANÍ
Cestoval som malým vlakom.
Hovorovo:,,Osobákom“.
Cestou smerom na Kúty,
stál každé tri minúty.
Na budúce , mám to blízko,
pôjdem asi na letisko.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SOM SAMOSTATNÝ!
Učím sa byť samostatný.
Viem uložiť veci.
Viem sa najesť keď som hladný.
Viem zakúriť v peci.

Viem si umyť sám aj zuby.
Poznám či mám kaz.
Poznám už tri jedlé huby.
V aute zapnem pás.

Že mám dobrý hlas?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
O POČASÍ
Mestom veľká správa beží
od severu husto sneží
No a cestár,ver či never
zatiaľ nevie kde je sever
xxx
Autor džemo, 12.12.2005
Přečteno 698x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trochu jsem se zatoulala
úsměv jsem potřebovala...
dotek... možná objetí...
vždyť jsme pořád jen děti...

děkuju
:o*

04.07.2007 19:46:00 | Cecilka

:) opravdu jsem se pobavil.

12.12.2005 15:41:00 | kulishak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí