Shalom aleichem!

Shalom aleichem!

Anotace: ...zaslechnuto mezi kamennými náhrobky židovského hřbitova...

Sbírka: Intimia

...

Jsou místa, kde minulost neusíná
I navzdory prudkému spánku mnohých
Kde úroda dnů zraje uskladněná
Za zdí z kvádrů pečlivě poskládaných

Na mýtině zármutkem osázené
Po staletí v kamenech klíčí ticho
Tak pokus se oslovit bezejmenné
V záři svícnu sedmkrát planoucího

Oslov spící jazykem bezúhonným
Co střežil se vyslovit jméno Boží
A nebe přej všem hvězdám odpáraným
Ať úzkost šesticípou z beder složí

Na náhrobcích klátivě nachýlených
Vytesané obrysy lidských dlaní
Jak vzdávaly by se všech skutků svých
V tom bezbřehém gestu sebeodevzdání

Jako když děti večer u stolu
Ukazují své matce ruce čisté
I vy v lůně chladného úhoru
Bolestí jak mýdlem očištěni jste

...
Autor Amáta, 01.03.2010
Přečteno 362x
Tipy 26
Poslední tipující: PIPSQUEAK, divoska_jaja, Zefi, Jožin z Moravy, Ovádko, Jana M., René Vulkán, Nussichoco, Psavec, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kladeš krásná slova do veršů jako bílé kameny náhrobků židovského hřbitova.

07.03.2010 14:47:00 | René Vulkán

nasloucháním...

01.03.2010 10:45:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí