Pro Ni

Pro Ni

Anotace: O slečně, co z úvodní stránky novin se na mě dívala...

Byla jednou jedna bublinka,
co tančila životem zlehýnka.
Barvy duhy kolem sebe rozdává,
se sluncem i se stíny si pohrává.
Je tak barevná a veselá,
z pádu si nikdy nic nedělá.

Tančí si bublinka po zemi,
kochá se nebem i růžemi.
Však jednou motýla uvidí,
že nemá křídla, se zastydí.
Chce být bublinka motýlkem, co pryč si uletí,
jak to však udělat, nemá ponětí.

Každým dnem je bublinka smutnější,
chtěla by být ještě krásnější.
Chtěla by mít křídla motýlí,
třeba jen na okamžik, stačí jen na chvíli.
Na opravdová křídla je bublinka křehká,
vyzkouší papírová – vždyť ta jsou lehká.

Vylétne bublinka do nebe výš,
chce až tam nahoru, ke slunci blíž.
Papírová křídla rozpálily paprsky sluníčka,
ona hoří a k zemi pomalu padá mýdlová koulička.
Pomalu loučí se se všemi, ví, že je pro ni soudný den,
nepláče, jen se usmívá, vždyť – splnila si sen…

A tak končí příběh bublinky, co o létaní snila,
dopadla, umřela – malá bublinková víla…
Autor Prinzeschen, 01.03.2010
Přečteno 231x
Tipy 4
Poslední tipující: Houda, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezký,smutný...ST

14.03.2010 01:12:00 | Houda

Nebyla, ale napsala jsem dvě básničky pro tuhle slečinku, která to vzdala...

01.03.2010 16:32:00 | Prinzeschen

Mně se líbí,konec bublinky smutný,tak ji slepíme,jo?Nebyla tady už tato básnička?Anotace je stejná-Culík čte všechna dílka:-)

01.03.2010 16:02:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí