Čas

Čas

Anotace: O času, který nějak rychle běží...

Dny se střídají, rok jde za rokem,
ať chceš nebo ne – jsi jeho otrokem.
Toho pána, co jak chce, si běží,
když slunce vyjde i když půlnoc odbíjí hodiny věží.
Jde přes mrtvoly, je bezcitný vrah,
ze soudu konečného však nemá strach.
Tik tak, tik tak – klidně si tiká,
kolik ti zbývá dní, bezostyšně říká.
Nezastaví se, energie má dost,
nikoho nemá rád, nevybíjí si zlost.
Je nejlepším lékařem – hojí rány,
za minulostí zavírá brány.
Pod rohožku ji zametá,
zůstane přízrakem - smutná a zakletá.
Budoucnost nechává nejasnou,
možná se stane veselou anebo nešťastnou.
On nic neprozradí, vždy zarytě mlčí,
i když před ním klečí, v koutě se krčí.
Jen zakmitá konečky řas
a neviditelný běží dál, tenhle pán čas…
Autor Prinzeschen, 01.03.2010
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: Houda, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí