Pašíkové vokály...

Pašíkové vokály...

Anotace: ...někde je ještě svět v pořádku?

Jsem zcela okouzlen zpěvem prasete…
…proč nevnímal jsem doteď zcela…
…tu hlubokou estetiku kviku, jež spočívá v cviku…

…proč zajala mě ta prosklená s železem - světlá cela…

Místo abych dlel na slámě nebo na slamníku…
…tam pod hvězdami, kde prase pěje a bůh je s námi…

…kde vzal se tu vzal se - ten závod o nadhodnoty, po cestě co vede do temnoty?

…kde vzal se první a kde skončil poslední…
…kde objevil se ten co má právo určit komu kolik zbývá dní…
…v předrahém hávu podobá se praseti…
…a když ho chytí, jak krade, tak neumí počítat do pěti…

…a při tom chudák pašík zpívá a nic neví o světě…
…nic neví o bolu, záhubě, odvetě… …jen si kvičí a nevidí na hvězdy…

…a my taky ne… pod pokličkou z betonu věčně jsme zalezlí…
Autor Cybermud, 01.03.2010
Přečteno 277x
Tipy 7
Poslední tipující: Verena, Bíša, Unyle Pěl, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tohle je síla :-) ...

08.03.2010 22:31:00 | Verena

čtu v tom bojovníka v plné zbroji

01.03.2010 19:28:00 | Mbonita

CHudák pašík a prý je moudřejší zvířátko než pes-má špatný,krátký život

01.03.2010 17:04:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí