Kamarádce z dětství

Kamarádce z dětství

Anotace: Kdo občas nezabloudí do bezstarostných chvil?

Tulák vítr bez příčiny
odvál letadlo ve větvích,
z pokojů smrčiny
vymetl dětský smích
i nekonečné hry tajemné
jež vznikaly hravě

Nebyl den bez ní ani beze mne

Dávno zarostly tunely v trávě,
co všudybylá dvojice tvořila spolu

A dětství střevíce,
zázračná štafeta v života bolu,
předána další a další generaci ...

Neúprosný čas povinnostmi i prací
uzamkl cestu zpět

Ve vzpomínce zavoněl dětství květ
a ač nám už není dávno dvacet,
do ráje v myšlenkách se smíme vracet

A až z nás zůstane jen starý kmán,
zcela oddáme se vzpomínkám ...
Autor rezina, 03.03.2010
Přečteno 408x
Tipy 14
Poslední tipující: vodnař, BARBYE, zelená víla, Modrý Anděl, CULIKATÁ, hašlerka, 6thSun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a spolu vzpomínat na čas malin nezralých
kdy sjížděly jste řeku v kanoéch
a tichem zněl dětský smích
ale i pak bude radost na spáncích

28.06.2010 13:24:00 | vodnař

Přesně tak :)

25.06.2010 13:04:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí