Pane můj

Pane můj

Anotace: Báseň psaná v roce 1970

Pane můj, já o volnosti sním
a touha silnější je řetězu
v hodině noční hlídám bdím
pro klid spánku tvého neselžu.
Já přítel pes poznám vůni polí
a marně vytím touhu zaháním
řetěz pane můj, tak bolí
vyslyš přání v teskném volání.
Věř pane, zůstanu ti věrný
i hlídat budu domov tvůj,
luka a lesy bod pro mne černý
uvolni prosim pouta -pane můj !
Přátelstvím lidskou lásku vrátím
víc pane nemusím já mít,
přivázán hrdost všechnu ztratím,
bude mít cenu pane žít?
Autor jaroslava anna, 05.03.2010
Přečteno 314x
Tipy 18
Poslední tipující: CRASH, hašlerka, Bíša, Psavec, Gudula, mamina, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, labuť, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chudák pes

09.03.2010 19:09:00 | CRASH

Dobrá, tak ten šuplík pořádně prohledej.

05.03.2010 15:42:00 | Psavec

Nějak zabolela... řetězy ne, jen vlídnou dlaň...

05.03.2010 07:42:00 | labuť

…něco jako motlitba pro psa? …hm …

05.03.2010 07:19:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí