Poslední z králů

Poslední z králů

Anotace: Hrdý a vznešený hledí tu nad všemi hledí tu nad námi tak trochu verše šeptá, do ucha do ticha nahlas si reptá. Doba vznešených nepřichází a ani neupadá.

Myšlenkou vzdálenou opírá se do ticha
vzpomínka na mír tiše tu brečí,
u oltáře k pánu šeptá a snad ani nedýchá
upřeným pohledem vše bere ztečí,
když první z pánů hluboce zavzdychá.

Pane můj, při mně stůj, tiše on rozjímá,
už slyší chorál mocných zbraní.
Ví, že ho nic neubrání,
ví že svítá, ví že bitva začíná.

Železný pán tu s námi kráčí
byl tu vždy, nikdy nestál opodál.
Železný pán se nikdy neotáčí
Poslední z králů,
Hrdý, mocný, Český král.
Autor tucnak, 08.03.2010
Přečteno 309x
Tipy 4
Poslední tipující: PANGÁSIUS, Houda
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá...

06.11.2010 16:36:00 | Corsica

taky líbí...tip

11.03.2010 16:02:00 | PANGÁSIUS

pěkné...!!

09.03.2010 09:39:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí