MOTÝL -variace

MOTÝL -variace

Anotace: myšlenkou tohoto počinu je temperovat báseň tak,aby některá z její variací vyhovovala jinému spektru čtenářů a získat tak nepoměrně širší čtenářskou obec.Například variace první vůbec nic neřekne naší mládeži,za to druhé budou ti bystřejší i rozumět!

MOTÝL

Všimni si motýla,
když křídly zamává,
za jedinou květinou,
jako když běžec
zakmitá nohama
a je pryč každou vteřinou.

Všimni si motýla,
když sosák zarazí
květině do klína,
to každou ženskou
vzrušením zamrazí
a toužebně vzpomíná!

Všimni si motýla,
jak květině v klínu
si nektaru nasaje,
to každej chlap
pak utře si slinu
do rukávu okraje!!


MOTÝL II.

Všimni si motýla,
když zamává křídlama
a za kytkou vystřelí,
jako když běžec
zaplácá nohama
a už je v prdeli!

Všimni si motýla,
když kytku zalehne,
kterou si vybere,
žádná se neschová,
každá mu podlehne,
jo,ten se s tím nesere!

Všimni si motýla,
jak celej den,
machrovsky nasává,
to chlapů všech
je odvěký sen,
co často se nestává!!
Autor Houda, 10.03.2010
Přečteno 297x
Tipy 13
Poslední tipující: jitka.svobodova, Psavec, 6thSun, Květka Š., labuť, pamp_elka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..a to máš asi pravdu.
Ale jsou mezi nimi i duše romantický...

10.03.2010 09:26:00 | Květka Š.

:) tak ještě jednu pro intoše, jednu pro romantické dívky, a jeden volnej verš civilní bych prosila.... :o)

10.03.2010 08:44:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí