Ianuarius

Ianuarius

Anotace: Ianus je římský bůh počátku všech věcí, ochránce dveří a bran. Byl zobrazován se dvěma tvářemi.

Ve zbytku záclon pod chodidlem
kde odráží se němý svět
vzpomínky snadno smyjou mýdlem
kdo procházejí tam i zpět

V osobním vztahu k nedůvěře
s pocitem, s nímž se nedá žít
že v závěru každé hádky
bůh Ianus hlídá všechny dveře
z konců nás vrací na začátky
a kruhy nelze rozpojit

Jen zbytky záclon pod chodidly
už rozlišují „dřív“ a „teď“
přátelství, kde dvě tváře sídlí
jen jednu z nich znám nazpaměť
S úsměvem Venuše, který je bezcenný
protože nic není jako včera
dnes stojím ve dveřích se strachem Vereny
a dýchám s odvahou Olivera
Autor Renatka, 10.03.2010
Přečteno 351x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Skywalker, HarryHH, CULIKATÁ, danav, Houda
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná práce, milá kolegyně, líbí se mi! -s-

10.03.2010 08:47:00 | Skywalker

Lámeme dychtivě zámky
dveří a bran ...
ve snaze co nejrychleji
naplnit kapsy zlatem a sříbrem

***- a když dokonáme dílo zkázy,
jen prázdné srdce zůstane ...

10.03.2010 08:07:00 | HarryHH

Moc hezké i obsahově.Líbí.St.

10.03.2010 06:02:00 | CULIKATÁ

pěkné...

10.03.2010 00:45:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí