Hiriet 2 - hněv bohů

Hiriet 2 - hněv bohů

Anotace: Dopsala jsem ji včera, a asi bude i pokračování.

Za noci v úplňku

z vyhaslých vulkánů

vzešli.

Šílení touhou, zběsilí

k nebi jméno její volali.



"Ach krásná,

krásná Hiriet

před Tebou vadne

tento svět,

Tvou krásou

i bůh slunce vzplál,

roztančilas i stíny

katedrál,

roztoužila celé

pobřeží,

Tvé lásky hynou

v peřejích."



Bohové touhou

roznícení

hromy i blesky

přivolali.

Vichry všech

světových stran

rozbouřily širý oceán.



A náhle celý kraj

potemněl,

v divokých mracích

hněv bohů

zněl.



Spoutali její tělo

svůdné

a vlekli k bílým

útesům.

"Přileťte všechny

obludy zrůdné!"

nesl se křik

až k nebesům.



Tu přišlo kruté

vlnobití

"Hiriet svůdná

nesmí žíti!"
Autor Javavia, 10.03.2010
Přečteno 309x
Tipy 21
Poslední tipující: Vjeršotepec, zenge, zelená víla, jarmil, Radek.oslov.Šafárik, hašlerka, Psavec, Mbonita, labuť, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná..

20.03.2010 17:33:00 | zelená víla

Díky všem za návštěvu.

13.03.2010 22:06:00 | Javavia

líbí ST!

12.03.2010 11:11:00 | Acham

zajímavé...

11.03.2010 10:54:00 | Radek.oslov.Šafárik

I toto se mi líbí...

10.03.2010 14:03:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí