Kvete, i když...

Kvete, i když...

Postrádám nepostradatelnou touhu
na cizích cestách v putování
od města k městu s němou tváří
v betonových šlépějích
kde neztratí se v nocích hřích
a hvězdy pošednou
jen tak, najednou,
když...

přede mnou klene se
spadená opona z nebeských krás
pod pouliční lampou
na křídlech padlých andělů
v hedvábných šatech z pavučin
tichý, nevinný, kamenný splín
s azurovým odstínem zimního deště
a podzemním tanci zasypaných osudů
přitom vznáší se vzpomínky
mezi listy stromů - bez studu
které vadnou a nepřichází domů
v dálkách upřený pohled v bdění
nekonečných pokušení
tužeb a přání
v klamném zdání všedních dní
nerozvitý květ citů

poslední...

....navzdory ročnímu období

znovu VYKVÉTÁ,
i když nemá pro koho..
Autor padající do neznáma, 11.03.2010
Přečteno 291x
Tipy 22
Poslední tipující: ilona, strašidýlko-střapatý, 4LJFilip, Petbab, zlomený a nanicovatý -__-, CULIKATÁ, Psavec, hostmen, Lenullinka, enigman, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tančím kolem básně.. dívá se

12.03.2010 15:17:00 | Petbab

určitě brzy bude mít pro koho.. ST!

12.03.2010 10:49:00 | Acham

Stačí že rozkvete v nepřehlednutelnou vůni

11.03.2010 20:03:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí