Déšť a Bukurešť

Déšť a Bukurešť

Anotace: tuhle báseň na dobrou noc jsem složila jednou, když nešel v práci internet:-D

Přišel deštík k Bukurešti a všem byla zima.
Nechtěli tam zlé počasí, nebylo jim prima.

Poručíme větru, dešti!
Řekli chlapci v Bukurešti,
Hned se sešli na náměstí,
Kde se velký oheň pěstí.

Všichni lidé oči třeští,
Někteří i nahlas vřeští.
Chlapci kolem ohně křepčí,
Nestačí jim to, když věští
Počasí rosnička z roští.

Zakazují pršet dešti,
Ukazují dešti pěsti,
Vyhrožují, lamentují,
Naříkají, rozmlouvají,
Přemlouvají, prosí,
Že kalhoty nosí.

Déšť však vůbec neposlouchá,
Nemá uši ani ucha,
Zastavit se nedá,
Oheň hasí leda.

A tak chlapci v Bukurešti,
Co chtěli poručit dešti,
Pouze zmokli moc a moc,
Přeju dětem dobrou noc.
Autor tmavovlaska93, 12.03.2010
Přečteno 351x
Tipy 8
Poslední tipující: BARBYE, ilona, divoska_jaja, Zefi, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí