Ďáblova tvář

Ďáblova tvář

Anotace: jak se může stát z anděla ďábel...

Ďáblova tvář

Proradný červ,který se směje,
podlý jak lucifer z pekla,
z očí mu šlehají plameny neochvějně,
kéž by z něj alespoň kapka krve tekla

Jeho pohled nikdy nevěstí dobrotu,
spřádá své plány jako pavouk svou síť,
v jeho činech nenajdeme ochotu,
on neustoupí nikdy ani o píď

Hledá své oběti,má radost z mučení,
zlomyslnost je pro něj radostí,
v jeho spárech už nestihnem loučení,
zmizíme navždy s tíhou svých starostí

Slizkého hada si hřejeme na prsou,
z anděla se stal ďábel,
místo kytek bodláky rostou
Kain zůstal, však zmizel Ábel
Autor Andrea de Taverne, 14.12.2005
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé básničky mi připadají jako by svázané. Zkus popustit svoje fantazii. Pohraj si se slovy, básničky se nemusí nutně rýmovat. Ale pořád piš, zas si ráda něco přečtu.

14.12.2005 13:33:00 | Skalnička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí