Křik nevinných duší...

Křik nevinných duší...

Anotace: Tohle je trošku něco jinýho než moje dosavadní tvorba, je to kvůli jedné literární soutěži na téma týkající se válek...Tak snad se Vám moje slovíčkaření bude líbit i takhle :)Předem děkuju za komentáře ;)

Dnes neusnu,
nikdo neuvidí klid mých očí...
Svět se sám v krvi smočí..
Ten příšerný pocit bezmoci,
co všude okolo se točí.
Vyhasínající obličeje..
Těch s radostí ze života,
co si kdysi říkali,
jednou to skončí...

Malé dětské ruce,
s vírou v lepší noci,
bez tatínka,
jen s mámou,
zůstávají bez pomoci..

Střely pískající kolem uší,
rozvíří vzduch,
tak,
jak se na jejich ráži sluší...
Srdce,
které teď zběsile buší...
...přesným úderem svůj tlukot tiší

Zastavte tu bolest..
andělé pláčou,
nepůjde to unést,
okolo skáčou,
ve vtipných gestech,
zdá se,
ne,není to tak..
jak má se..

Množství desek,
v upomínku té hrůze..
Nezapomenou někdy?
To teď není objekt zájmu,
u smrti má každý své místo,
i bez pronájmu...

A stovky duší směřujících k nebi,
čekají než se rozední,
uvidí..
projdou krajinu měsíční...
Zpustošenou lidskou nenávistí,
říkají,
že svět dělají lepším,
od "nečistých čistí"...

Tohle má být to slibované štěstí?
To radši ránu pěstí...
Žádná válka nic dobrého nevěstí...

Bílou barvu košilí svátečních..
nezanechají na žádném z nich..

a zem vpíjí karmín...

Jen poslední naděje...
co v srdci zahřeje...

Pod vlivem vlastní chemie,
všechno v okolí...
se zabije...
Autor Dev_LATea_princess, 14.03.2010
Přečteno 376x
Tipy 28
Poslední tipující: Gabrielle, Hantec, borůfkovej shit., zelená víla, ilona, Gabi, hašlerka, enigman, Psavec, PPetrushka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkný, úplně mě to chytlo za srdce :)

18.04.2010 15:11:00 | Tereza Meighan

nádherná básnička, krásně napsána i procítěna..

19.03.2010 11:21:00 | zelená víla

No to je krása, Péťo :) to je ta básnička do soutěže, viď? Tahle by měla uspět i jako přeložená v angličtině :)

14.03.2010 13:51:00 | Zasněný básník

Báseň se ti opravdu povedla.
Moc se mi líbí.
ST ...

14.03.2010 13:22:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí