Tma

Tma

Anotace: ...

Kolemjdoucí tma mě mlčky minula
stará nahrbená
žalostně smutná a černá
jako mé boty

ale kalhoty košile tvář
vypadali jinak

Vypadali jinak než tma
a docela dobře neznali
ani její manýry

Vypadali jinak než tma
a jinak než její večerní strava
kdy polyká domy stromy znavenou zem
nohy vlasy oči a slzy
a slzy
a proto z rána pláče a odchází
a protože pláče
je sama lidská

Vypadali jinak než celé to
divadýlko okolo dne
dnes a zítra
a ani neznali nebe a ovce a zívání v trávě
jahody víno sladké rty dívek
a ani neznali jedinou píseň
ani jedinou!
A jedinou báseň...


Bezzubé toulání ze strany na stranu
a přeci vůbec
A ani jediný zub času!
a ani neměli kam jít
a ani neměli drobný
a s sebou nosili jen prázdná místa
dočista prázdná

A proto i tma sklopila hlavu
protože to na ní bylo moc
dočista moc...
Autor tukiy, 14.03.2010
Přečteno 229x
Tipy 4
Poslední tipující: pamp_elka, CULIKATÁ, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí