Z písku hrad

Z písku hrad

Anotace: Dost často se stává, že dospělí lidé lžou sami sobě a děti poznají pravdu dříve

Má špínu pod nehty a uslzené oči,mámo,
já jsem stavěl hrad,
druhý kluk na něj skočil
a on spad.
Pohladila jsem mu vlásky
a konejšila,že to není nic,
jednou povyrosteš a bude z tebe princ,
pak můžeš mít svůj krásný hrad.
Zamyslel se a řekl,
mámo,co kdyby pak spad?
Má špínu pod nehty a upatlanou bradu,
proč stále přemýšlí
o postavení hradu?
Ucukl před pohlazením dalším-
mámo ty mě lžeš,
vždyť s tátou jste taky
nestavěli jen tak z písku věž.
Má špínu pod nehty
a upatlanou tvář
v oku má prapodivnou zář,
podal mi svojí malou ruku,
mámo,už vím všechno
od ostatních kluků,
já naučil se všechno znát-
z písku nelze stavět hrad.
Autor jaroslava anna, 14.03.2010
Přečteno 246x
Tipy 7
Poslední tipující: divoska_jaja, Beepat, Psavec, modrá..., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc povedená pravdivá básenka :o)

17.03.2010 12:30:00 | Beepat

Moc pěkné a hodně zajímavě napsané.Jdu číst ještě jednou!

15.03.2010 06:04:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí