Dopis bez adresy

Dopis bez adresy

Anotace: Občas mě napadají zvláštní věci...

Stojí tam, u schránky
na konci náměstí.
Vítr mu na spánky
maluje neštěstí.

Stojí tam, přemítá,
šeptá si do uší,
že voda rozlitá
jednou se vysuší.

Stojí tam, nemá klid,
kreslí si plány,
jak lze krev zastavit,
když teče z rány.

Lze dvakrát nakreslit
překrásný obrázek?
A může člověk žít
bez spousty otázek?

Copak se nedělá
a co se dělá?
Co je to nevěra,
ka mizí "včera"?

Proč v pláč se změní smích,
až "zitra" bude "dnes"?
Kolik je takových
dopisů bez adres?
Autor Zelená okurka, 15.03.2010
Přečteno 270x
Tipy 32
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, sýc, Flamy, ilona, Paulín, ota.pé, harmony, hašlerka, Zpátky, pan nestálý, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobrá básnička.

15.03.2010 15:40:00 | Psavec

hodně...

15.03.2010 14:33:00 | enigman

Holka,jako vždy..paráda.
ST...

15.03.2010 14:23:00 | Květka Š.

Moc zajímavá a pěkná báseň.

15.03.2010 14:15:00 | CULIKATÁ

Možná, že zvláštní, ale rozhodně ze života...

15.03.2010 13:46:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí