...........

...........

..

sněhové tulipány k zemi z nebe se snáší
v kamenech vrytá slova vítr neodnáší
jen hliněné stopy doprovází můj stín
když protkaným dnem poletuje krajkový
temný splín
šedavá opona k výšinám klesá
a v rozpraskaných dlaních vprostřed lesa
v hedvábném šatu víly se vznáší
perlový odlesk na stěnách mizí
vše kolem není a přitom zdá se být cizí
v ryzích pravdách
co ukryté jsou v denní noci
a čekají na probuzení v podvečerním putování
kde rozum srdci nezaclání
v zářivých duhových šálách z květů
jež nevyřknou nikdy poslední větu

ve spícím tulipánu bouře neutichá



.:Slyšíš?:.



/navenek slunce hřeje
uvnitř však malíř se nezasměje/

a přesto
dál maluje z-lámanou cestu k radostem všedních dní...



- (Kdo ví, kdy přijde náš - poslední)...
Autor padající do neznáma, 15.03.2010
Přečteno 269x
Tipy 14
Poslední tipující: ilona, strašidýlko-střapatý, zlomený a nanicovatý -__-, enigman, harmony, Lenullinka, Petbab, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přečtu báseň a.. zavřu oči.. a přesto vidím

17.03.2010 21:48:00 | Petbab

pěkné dílko

17.03.2010 15:26:00 | strašidýlko-střapatý

slyší...

16.03.2010 07:07:00 | enigman

S něžnou lehkostí napsané-líbí se mi.

15.03.2010 15:55:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí