Ráno

Ráno

Anotace: Někdy neškodí si rozdělit stránku a napsat jaký máme život a jaký by mohl být.

Brodíš se trávou plné rosy,
čekáš,až bude rána svět,
je v dálce slyšet kosy,
vůní svou vzdychl k tobě květ.
Brodíš se ráno mořem bláta
a běžíš rychle k tramvaji,
hvízdání kosů-ne,každý chvátá
o ptactvo lidé nedbají.
Ve vánku vlahém
pokynou ti stromy,
dům stále spí stínem přikrytý
z kostela sladce zvoní zvony,
slunkem je obzor zalitý.
Ve větru silném v hrozném dešti,
neteče do bytů máme štestí,
klaksony aut ticho proráží,
že smog nás sužuje-
myslet překáží.
První květ rozvinul se slunci,
třpytí se oči v jasu radostí,
přitiskneš kvítek k svému srdci,
neznáš již dny svých starostí.
Celý den rozvinul se mlze,
pálí nás oči-
prý ne z radosti,
přivineš kabát a zcela drze
myslíš jen na den brannosti.
Pohledem hladíš každý stromek,
dotekem prstů líbáš okvětí,
stačí ti vidět všeho zlomek,
vzpomínka milá k dětství zaletí.
Pohledem hledáš každý stromek,
dotekem prstů své věci,
stačí ti vidět světa zlomek-vzpomínka milá-
mlč přeci!
Autor jaroslava anna, 16.03.2010
Přečteno 262x
Tipy 5
Poslední tipující: divoska_jaja, Boudicca, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak pro koho-ale básnička je krásná.

16.03.2010 06:50:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí