Kdyby se hory lidství slily

Kdyby se hory lidství slily

Anotace: proč to někdy neobrátit...někdy je správné obrátit celý svět naruby :), tak proč se nepovznést i v poesii nad pohlaví a nenapsat to někdy z té "druhé" pozice...

Kdyby se hory lidství slily v jeden řád,
kdyby láska neznamenala často strmý pád,
tak by všechno bylo jiné a tak trochu dál,
ale čemu by ses pak můj milý u snídaně smál,
jenže za poznáním vede jedna stará brána, jen ji otevřít
otevřít ji dálkám, otevřít ji bolestem, otevřít ji jaru,
co nás přijde léčit dávkou tepelné vesmírnosti.
Na sobě nosím vlasy copaté a v lásce hraji fair,
to když svlékám lyru tvého mužství
a přijímám barvy moudivláčků,
co nám zas někam večer odletěli,
když uvědomím si, že duše nezná pohlaví a hloupé role,
jen podstatu, jen hloubku, co často neví, kudy dál.
Chce jen plachtit, jak nebeské hvězdy motýlí
a zůstat stále vláčnou travou, co nepřestane růst,
do zkřehlých dlaní vložit papírové vlaštovky,
co stejně daleko neodoletí,
protože hory lidství neslily se v jeden řád
a láska pořád bude strmý pád
a nebude všechno jiné a tak trochu dál,
ale čemu by ses pak můj milý u snídaně smál.
Autor Martin Kredba, 16.03.2010
Přečteno 329x
Tipy 19
Poslední tipující: mkinka, Marten, ilona, hašlerka, Mbonita, Psavec, Jana M., labuť, Květka Š., modrá..., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám trochu potíž s tím monolitickým textem, ale prokousala jsem se a bylo to nakonec fajn. :)

19.03.2010 13:39:00 | Dota Slunská

St...

16.03.2010 10:19:00 | Květka Š.

Na sobě nosím vlasy copaté a v lásce hraji fair:-)))).Culík Tě pozlobil komentem,viď?:-).Je hezká.

16.03.2010 09:05:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí