Trestanec

Trestanec

Anotace: líbí? nelíbí?

Trestanec

Na kopci se tyčí kříž
Já hledím na něj skrze mříž
Chystají mi popravu
Už nedoufají v nápravu

Nad kopci se mračna klenou
Černá jako hejna vran
Brzy mi můj život vezmou
Nebudu prý postrádán

Čekám ve své temné cele
Ke stěnám jsem přikován
Spravedlností dík vřele
Že do země mám být pochován

Soudci určili mi trest
Ve vlhké díře na něj čekám
Možná je to Boží test
Před Bohem však nepoklekám

Společností jsou mi krysy
Které sní mé nuzné jídlo
Já vidím v nich i své rysy
Když měl jsem ještě svoje sídlo

Dnes nadešel můj soudný den
Brzy vyvedou mě ven

Čeká na mě smrtka s kosou
Orosenou ranní rosou

Můj život píše poslední stránku
Ale proč strachu bych propadal
Nechám tu jen svoji schránku
Má duše bude však žít dál

…aspoň doufám
Autor Jesper, 16.03.2010
Přečteno 293x
Tipy 3
Poslední tipující: ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě!!!!:-).A líbí.

16.03.2010 16:42:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí