Pravda o narození

Pravda o narození

Anotace: +-+-+

Stydlivá pravda
skryta v panně
v žalu očí s
linkami egyptských
královen a princezen

Stydlivá pravda
skryta v panicově
nástroji

Pravda o jezulátku,
které se narodilo v jezu
ó bože, věř mi

Nepřišlo na svět z
lůna Matky plodnosti
jak ji znázorňovali
neolitičtí zemědělci
v hliněných plastikách
ještě před příchodem Krista
ó bože, věř mi

Jezulátko neodchovala vlčice
jako Romula a Rema
ó bože, mluvím pravdu

Jezulátko
se zrodilo
z kapky vody v jezu
ó bože, tak se stalo

vytrhni mi jazyk
z úst pokud jsem zalhal
ó bože, pane-bože
Autor Tomáš Přidal, 18.03.2010
Přečteno 213x
Tipy 3
Poslední tipující: ilona, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí