KDYŽ STRACH VŠEMU KRALUJE

KDYŽ STRACH VŠEMU KRALUJE

Anotace: Mrzce jsem popsal něco, co se podle mýho doopravdy děje a duši mou ubohou dopaluje.

Sbírka: Malá apokalypsa duše

Přečetla a sežrala snad všechnu moudrost světa,
pak přišel den, kdy neměla před sebou další duševní píci.
V šeru a prázdnu strachu dobře je - co démon, to hnusná sketa,
neschopna hrstky prostého života průměrných debilů, kterým se tak smála,
napohled ledová samotářka, co sama sobě tolik věrohodně lhala,
hledajíc, kdo snad pohladil by ji po líci.

Kvůli svému strachu přišla o spoustu prachů.
Což nevadí!
Co jí však vynahradí
do hlubin hajzlu spláchnuté mládí?

Tak půvabná a tak bystrá, a přesto sama sebe spálí,
sjeté sudičky bývaly si s ní krutě zažertovaly,
v ní skrytá laskavost, moudrost a ženskost
opět nevyhrály.

Ledové království se roztápí, duše tak tak že plave nad vodou,
kdo tu utne?
Ona sama? Nebo princ na bílém koni?
Černé vlasy dopadají na líce smutné,
zase se poddala, teď štká a slzy roní.

Přesyť stvůru a stvůra praskne do setmění,
pak život k lepšímu se změní,
duševní strádání uhyne.
Autor Ještěr, 19.03.2010
Přečteno 320x
Tipy 1
Poslední tipující: Satha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No nějaké to mládí snad ještě zbylo . . . být ve třiadvaceti stařenou mi nepřipadá reálné a chlubit se tím ve verších . . .nevím nic o spoustě věcí, ale jedno vím zcela určitě Carpe diem!!!

19.03.2010 18:39:00 | rolon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí