Zapomění

Zapomění

Anotace: Báseň napsaná v hodně silném okamžiku. Nestarala jsem se o rytmus ani o nic jiného a jenom psala. Možná to podle toho taky vypadá, ale mám dojem, že bych narušila všechny pocity, kdybych do toho ještě nějak zasáhla.

Tolik krásných slov
už bylo napsáno o smrti.
Jak je krutá,
zraňující,
lidské prokletí.

Ale já vím,
že tato krásná slova
bezmezně lžou.

Vždyť smrt je jenom konec
věcí, co se omrzely,
Bohu nebo životu
a nikdo, nikdo neslíbá nám z očí
nekonečnou nicotu.
Jeden život končí
a jede se dál.

Tolik krásných slov
už bylo vyřčeno
v bolestných projevech.
Vyšlehly věty plamenné
a navěky
rozpustily dech,
tvou přítomnost,
otisky dlaní na zrcadlech.

Ach, proč nikdo nevidí,
proč necítí nic než bolest ze ztráty
proč na duši šijí stále stejné
nevýrazné záplaty.
A tvoje rysy utopí se v slzách.
Pod údery času
se ze mě tvoje stopy vytratí
a zas se budu každým dnem
potácet bez závrati,
že už tu nejsi.
Zapomenu.
A to je to, co bolí.
Autor Sfinx, 20.03.2010
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: Pohjolanka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bolavá,hodně smutná,emoční.Ale na lidi,které máme rádi nebo je milujeme,nelze nikdy zapomenout,nosíme je celý život uzamčené v srdci sebou,nikdy docela nezmizí,tak to cítím já.Krásně
napsaná.

20.03.2010 10:55:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí