Večeře s lordem Byronem

Večeře s lordem Byronem

Anotace: literární indispozice

Bělostný límec, odhalený
a pohled lehce zasmušený,
v odlesku kašmírových hvězd
nech se jím, děvče, nech se vést.

Hrá na tváři stín rozpustilý,
ochotný zmizet v každé chvíli
snad za oponou z hedvábí.
Koho ten úsměv přivábí?

Pak horký dech,
jenž poutá zemi v plamenech,
se objeví na prknech touhy.
Jen na okamžik - povzdech pouhý.

Je plný pohár Afroditin
a Bakchus přejedl se květin.
Hoví si v smutku tento pán,
vždyť nebyl nikdy milován.

Ustřihli límec.
Zhasili plamen!
PADLA OPONA!

V polibku lorda Byrona
...umírám...

A teď mi pověz, kudy kam.
Autor kaňka ouškovaná, 21.03.2010
Přečteno 420x
Tipy 21
Poslední tipující: Rejha, Juan Francesco de Faro, enigman, zenge, Jeníček., Zasr. romantik, Psavec, labuť, Egretta, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné...

26.11.2010 23:20:00 | zenge

Jak jinak než St. :-D

28.03.2010 14:10:00 | Rejha

Moc pěkná!

24.03.2010 21:49:00 | Juan Francesco de Faro

tam...

23.03.2010 00:47:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí