Příroda

Příroda

Anotace: Člověk by nevěřil, jak dokáže noční příroda působit na naše ego...

Roztoužená slova radosti,
skrýváš v sobě,
bez nejasné lži a starosti,
noc je jasnější,
když přijdu k tobě.

Nocí zní vlčí chorál,
a my stojíme na vrcholu,
v bouři roztřepených skal,
matně díváme se dolu.

Na běsnící moře planoucí,
vlny rvoucí břeh,
slova krásné bohyně žádoucí,
slyšet je vzdech,
jejího bujného, mladého těla,
jménem krajina.

Mlžný závoj padá na nás,
sledující tuhle válku,
právě běží první poločas,
v blízku sleduj dálku.

Dálku rozžhaveného slunce,
stříbřitě zářivého měsíce,
na Mléčné dráze u konce.
či začátku hvězd..
Autor Boudicca, 24.03.2010
Přečteno 348x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, K.k.k.Kajluška, Any 4, Radek.oslov.Šafárik, ilona, Hazentla, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Psavec, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká...*:)

22.05.2011 10:24:00 | PIPSQUEAK

nacházím zde krásné metafory..
St

24.03.2010 12:22:00 | Mbonita

Příroda je prostě čarodějka...i v noci!

24.03.2010 11:22:00 | modrá...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí