Dvoubarevně

Dvoubarevně

Anotace: ...

Svět není černobílej,
to se jenom lidi často mýlej.
A barvy si pletou,
když sem tam duše smetou
jako karty ze stolu.

Svět není dvoubarevnej,
nechci vidět jen černě nebo bíle.
Jsou přece i jasně rudé chvíle.
Nebo fialkové, modré, žluté.
Povrchní soudy světa – jak kruté.

Svět nemá jenom barvy dvě,
není jen tma nebo světlo.
Nebe nebo peklo.
Den nebo noc.
Slabost či moc.

Svět nabízí různé pohledy.
Nejsme jen dobří nebo zlí.
Jen naše mysl už dávno tlí.
Pod tlakem davů
a jejich hloupých stavů.

Svět není jen černej a bílej.
Lidé nejsou jen nevěrní a věrní.
Nejsou jen bílý nebo černí.
Ani já nejsem pouze dívka bledá.
Než takhle soudit – jsem prostě šedá.
Autor Prinzeschen, 24.03.2010
Přečteno 269x
Tipy 6
Poslední tipující: malá slečna, Houda, Petbab, Churry, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká ST

25.03.2010 04:44:00 | Houda

To je báááječnej text! Ne básnička! Jen to dotáhnout s muzikou... "o)

24.03.2010 17:07:00 | Churry

Svět bude takový, jaký si ho uděláme...

24.03.2010 16:57:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí