Je? To! Ta doba!

Je? To! Ta doba!

Anotace: báseň

Kolik síly v sobě máš?
Kolik toho uneseš?
Kolik toho stačí.
Co všechno sneseš!
Kolik je dost a kolik málo?
Proč jeden má dost a druhý málo.
Polož si otázku, co je to stálo?
Jaké jsou hodnoty, které si dáváme?
Proč pořád vyšší cíle ve všem si hledáme.
Občas však někteří na hubu padáme.
Kolik stojí dětský úsměv a mámino pohlazení.
Jsou tady taky ty věci, které jsou k nezaplacení.
Toho si už málo kdo z nás ještě cení.
Závist a zloba, dnešní doba,
proč dřív stačil ke štěstí jen chléb, sůl a voda!
Co vše ke štěstí musíš mít, auto, chatu, ještě byt!
Je? To! Ta doba!
Závist a zloba, co jeden má, musí mít oba?
Autor Zaja, 24.03.2010
Přečteno 202x
Tipy 2
Poslední tipující: Sladkalu, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím s CULÍKEM...má to hlavu i patu a téma mě také oslovilo...

24.01.2011 16:58:00 | Sladkalu

Líbí se mi téma,obsah.

24.03.2010 19:24:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí