Zastav, poutníku

Zastav, poutníku

Anotace: poutníku, vítej;-)

Slétl na Zem
-nezabil se-
složil křídla
-nikoliv letounu-
andělská křídla

milosrdenství
z něj opadlo
jako kapka potu
na jeho potetovaném
čele, které hlásá:
JESUS MARIA

v koutku levého oka
třpytí se bohatství,
v koutku pravého oka
šediví se chudoba

v levé ruce drží
rajské jablíčko
jako lebku svatého
mesiáše

v pravé ruce drží
jedovatého hada
obtočeného kolem
zápěstí

je hříchem
jeho zuby s jedovými
žlázami okusit
pannenské ovoce?

je hříchem zříci se
přátel a štěstí,
života a přání?

zbavit se dobrotivce
ve prospěch zisku....?

zaztavte se,
no, povězte přeci,
milí a dobrotiví
poutníci na cestách...
Autor Tomáš Přidal, 25.03.2010
Přečteno 256x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí