Odpůldne. Březen.

Odpůldne. Březen.

Anotace: ...

Sbírka: Hmatání krajiny

Větrá se kostel.
Vydechuje,
mázdru chladu
s vůní narcisů.
Odpůldne.
Březen.
Z polí duje.
K táhlým hlasům
vane kulisu.

Útržky zpěvů,
litanií:
„Maria pomoz,
přišel čas!“
Fujara větru
v hortenziích.
„Milostná Matko,
slyš náš hlas!“

Za humny chvost
psů povětrných.
Hmoždí se,
tříbí holoseč.
Svatoušků chór,
nekřtěňátek mírných
v limbu té chvíle
k nim drží řeč.

Po zámrazu
jako po nemoci.
Země se křísí,
mátoří.
„Hvězdo jitřní!
Kolik zbývá z noci?“
Korouhve sten.
Jaro
živoří.
Autor Amáta, 27.03.2010
Přečteno 295x
Tipy 14
Poslední tipující: casla, PIPSQUEAK, carodejka, René Vulkán, Jana M., Javavia, Mbonita, zenge, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako vždy, moc hezká.))

29.04.2010 19:57:00 | carodejka

Přenádherné, niterné, od kořene!
Ani Bohuslav Reynek by se neměl za co stydět!

08.04.2010 14:27:00 | René Vulkán

St... Není ta čeština krásná?
zkus to napsat anglicky
i Shakespeare je v ní in
(jestli to neni tim že anglicky neumim):)

27.03.2010 19:48:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí