Andělská koruna

Andělská koruna

Anotace: ...patří Vám, Haitané

Zlatý klas
se láme do obilek
andělský hlas
se láme do odmlk
Černý inkoust
pouští temnou barvu
zelený panáček
pouští chodce silnicí
***
a já vyznamenávám
zlatou andělskou
korunou bez černoty
na zeleném palouku
davy lidí,
kteří prošli peklem
na Haiti,
kteří pohřbili a oplakali mrtvé
protože oni si to zaslouží
a jejich ocenění
se nedá vyčíslit v penězích
zvládli to,
a za to
jim patří
naše uznání
***
víc než komukoliv jinému
Autor Tomáš Přidal, 28.03.2010
Přečteno 278x
Tipy 7
Poslední tipující: ilona, blue, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Kars
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neumíme si představit, čím prošli a ještě prochází

28.03.2010 08:42:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí