Písnička pro Kryla

Písnička pro Kryla

Anotace: k této písni je ještě třeba něco doříct... dořeknu to později.

já jsem si prožil
milostné zklamání
to koukáte, páni
neznáte však mé přání
přání pokračovat
neomezeně dlouho
v naléhání
na objekt, na tu dívku
která mě nechce
pro ni to bylo tak lehké
ale já jsem:

třeštil oči ve školních chodbách
na obědě a venku ve městě
zda ji uvidím, kde se pohybuje
napínal uši, dříve, ach dříve
abych se naučil rozeznávat její sladký
nezaměnitelný, zaslíbený hlas
a z řeči dozvěděl se něco o psychice

psal jsem dopisy - známe jejich osud
promlouval a pomlouval jsem - dělám to dosud
podnikl jsem výpravy k jejímu bydlišti
a hlavně jsem jí, Kryle, skládal písničky
bojoval jsem za svobodu
avšak marně
odsoudil jsem se k pobytu (Dasein)
věčnému, věčnému pobytu zdárně
co by tomu řekl Jan Patočka?
A co Martin Heidegger?
Autor ludmil, 28.03.2010
Přečteno 291x
Tipy 8
Poslední tipující: Monthy Tamah, myší královna, blue, ewon, Jeníček., Okřídlená Lištička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ujde to.

30.03.2010 00:03:00 | myší královna

Pobytem myslím pobyt doma, opuštění a samotu; ne filozický pojem "Dasein". A nelze ta slova brát doslova, užívám lidové lži.

28.03.2010 13:18:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí